Rozabloggen jan 30, 2023 2 minutter

5 trender for videomarkedsføring i 2023

Videomarkedsføring kan gi bedriften din et ekstra boost i 2023. Hvis et bilde sier mer enn tusen ord, se for deg hvor mye du kan si med levende bilder! Her er fem trender for 2023 som kan hjelpe deg i video-markedsføringen (og øke inntektene dine)!

 

Deilig statistikk

80 % av forbrukerne foretrekker video sammenlignet med tekst.
87 % av bedriftene bruker det i markedsføringen sin.

Høydeformat

9:16-formatet er kommet for å bli! De største SoMe-plattformene støtter (pusher) det vertikale formatet nå, og de siste årene har det vært en eksplosjon i popularitet.

Kort lengde

Oppmerksomhetsspennet vårt har blitt kort. Vi ser så mye innhold om dagen at vi ønsker at de skal komme til poenget med en gang. Derfor er lengder på 5-15 sekunder det som gjelder dette året, spesielt i reklame.

Personlighet

Folk begynner å bli lei det polerte som har vært trend tidligere, nå ønsker vi det ekte – også fra bedrifter. Vis personlighet, bruk humor og vis at det er mennesker bak bedriften!

Videoer uten lyd

Den stille trenden fortsetter. Hele 85 % av videoene på facebook blir sett uten lyd! Folk ser på SoMe-innhold overalt hvor de er – på bussen, i kø, på jobb (det gjør i alle fall jeg). Dette betyr at det lønner seg å tilpasse de til å bli sett uten lyd. Et steg i riktig retning er å alltid legge på undertekst, i følge marketing insider group gjør dette også at videoannonser blir sett 12 % lengre!

Jente setter opp en mikrofon, god lyd, videoproduksjon, Roza Pixel

AR

Etter en viss pandemi, har bruken av AR akselerert. Det har blitt mer og mer tilgjengelig, og forbrukerne forventer å se enda mer av det i 2023. Dette betyr at merkevarer bør gjøre seg klar til å gi plass til AR i markedsføringsstrategiene sine fremover.

Nærbilde av bakhodet av mann med briller som ser på dataskjerm med koding. Fra Cappelen Damm rekrutteringsfilm av Roza Pixel, videoproduksjon.

 

Dette var trendene vi forventer skal gjelde i 2023. Vil du lese mer? Her har du 5 gode grunner til å bruke video i markedsføringen din.

Del denne artikkelen

Hjelp oss å få ut våre bloggartikler og vårt budskap på sosiale medier!