Rozabloggen sep 7, 2023 2 minutter

Black Friday: Forbered videoinnhold tidlig

Black Friday nærmer seg, og det er på tide å forberede seg for en av årets mest lønnsomme shoppingdager. Å ha riktig markedsføringsinnhold på plass er viktig for å tiltrekke seg oppmerksomhet, og videoproduksjon er det som gjelder. I dette innlegget vil vi utforske hvorfor det er viktig å starte planleggingen nå og hvordan du kan bruke video for å øke synligheten før Black Friday.

1. Bygg spenning og forventning

En av de mest effektive måtene å skape interesse rundt spesielle tilbud er å bygge opp spenning og forventning i forkant. Dette kan gjøres gjennom teaser-videoer og annonseringer som gir en forsmak på hva kundene kan forvente. Å lansere disse tidlig hjelper deg med å fange oppmerksomheten til potensielle kunder før konkurrentene dine gjør det.

2. Gi tid til kreativitet

God videoproduksjon tar tid, spesielt når det gjelder kreative reklamefilmer. Å starte tidlig gir deg rom til å utvikle kule konsepter, utforske filmatiske teknikker og sikre at det blir en produksjon av høy kvalitet. Tenk på hvordan du kan skape en minneverdig og engasjerende opplevelse for kundene dine med video.

3. Tilpass videoene til målgruppen

Ved å starte tidlig får du også tid til å forstå målgruppen din bedre. Dette gir deg muligheten til å tilpasse innholdet i videoene dine for å appellere til deres spesifikke interesser og ønsker. Personlig tilpassede videoer har større sjanse for å engasjere seerne og konvertere dem til kunder.

4. Formater

Hvor skal innholdet brukes? Hvilke formater er mest optimale for de kanalene dere har tenkt å bruke innholdet på? Skal videoen legges ut på forskjellige kanaler, så bør filmen tilpasses så den passer sømløst inn der den blir sett. 9:16-format brukes på story, 4:5 i feed hos meta (instagram og facebook), 16:9 på nettside og for eksempel youtube. Dette er de vanligste formatene. I tillegg anbefaler vi å redigeres en lang-, og flere kortversjoner. Slik får du mest mulig ut av én produksjon, og kan publisere variert innhold.

5. Optimaliser for søkemotorer

SEO (Søkemotoroptimalisering) spiller en viktig rolle for at ditt innhold blir sett av de riktige folkene. Ved å begynne tidlig, kan du implementere strategier for nøkkelord og optimalisere videoene dine for søkemotorer, noe som hjelper deg med å rangere høyere i søkeresultatene når folk søker etter Black Friday-tilbud.

6. Unngå stress i siste øyeblikk

Å vente til siste øyeblikk med å produsere markedsføringsinnhold kan føre til stress og potensielt lavere kvalitet på innholdet. Start tidlig så unngår du panikken når dagen nærmer seg, og føl at du har kontroll i god tid før Black Friday-rushet.

Forberedelse er nøkkelen når det gjelder markedsføring generelt, men kanskje spesielt til Black Friday. Begynn produksjonen av reklamefilmer tidlig, skap innhold som skiller seg ut og gi deg selv den beste sjansen til å lykkes på denne travle shoppingdagen!

En ung kvinne og mann sitter ute i skogen, ser framfor seg og smiler. De har blå regnjakker og hette på. Brukt i forbindelse med Roza Pixel blogginnlegg. Bilde tatt ifbm reklame for Jotunheim og Sport 1.

Vil du lese mer? Les gode grunner til å bruke video i markedsføring her.

Del denne artikkelen

Hjelp oss å få ut våre bloggartikler og vårt budskap på sosiale medier!