Hva koster videoproduksjon?

Play Video

Hva koster det egentlig å lage en video?
Det er et spørsmål vi ofte får fra bedrifter som vurderer å investere i videoproduksjon. Det kan koste alt fra noen få titalls tusen og opp, dette er det ambisjonene som avgjør! Derfor har vi lagd en priskalkulator som estimerer ditt neste prosjekt.

Prøv kalkulatoren!

Prisestimat

Hva påvirker prisen?

Timene som brukes

En av de mest åpenbare kostnadsdriverne for videoproduksjon er antall arbeidstimer som går med i produksjonen. Jo mer tid som kreves for å ferdigstille prosjektet, jo høyere blir kostnaden. Dette inkluderer timer som går med til forberedelse, opptak, redigering og evt casting.

Kompleksiteten av prosjektet

Hvor avansert er videoen din? Omfatter prosjektet noe som krever en del planlegging før opptak, eller er det nesten bare å møte opp og filme? Skal vi leie inn skuespillere, statister og locations, eller løser vi det på en annen måte? I tillegg påvirkes prisen av hvor avansert redigeringen er. Grafikk, teksting, voice over og andre tillegg kan ha noe å si. Skal videoen legges ut på forskjellige kanaler, bør filmen redigeres i flere formater og kanskje lang- og kortversjoner.

Planlegging og kreativitet

Noen ganger krever videoproduksjon ekstra planleggingstimer for å fastsette kommunikasjon, strategi og stil, forberede kamerateknikk, overganger eller andre kreative filmatiske virkemidler. Om vi må bruke noe spesialutstyr vil dette også påvirke prisen.

Resurser, utstyr og logistikk

Når de første 3 punktene er kartlagt, har vi en god oversikt og kan fastsette hvor mange ressurser fra vårt team oppdraget vil kreve, hvilket utstyr som skal brukes og eventuelt leies inn, samt planlegge transport og logistikk.

Kontakt oss

Trenger du hjelp?

Ringe oss gjerne på telefon 412 38 859, eller ta kontakt med en av våre flinke rådgivere.
Ønsker du heller å bli kontaktet? Fyll ut din kontaktinfo nedenfor så hører du fra oss omgående.

"px" obligatorisk felt

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.