Rozabloggen Jan 30, 2023 2 minutter

7 videoideer for bedriften din som virker

Sliter du med å komme på videoideer? Kontinuerlig videoinnhold av kvalitet gir deg som bedrift en stor fordel i markedet, i både organisk og annonsert trafikk. Du får spredd merkevaren din og (forhåpentligvis) skapt gode assosiasjoner hos seeren. Det er utallige fordeler med å bruke video (her kan du lese noen), men å jobbe som en redaksjon, som kommer opp med videoideer jevnlig, kan ta mye tid. Så her har du noen forslag:

Kundehistorier

Er det noen som skaper mer tillit enn en fornøyd kunde? Noen andres ord tynger ofte mer hos potensielle kunder, enn bedriftens egne. Kundereferansevideoer blir som en personlig anbefaling, de er også underholdende, engasjerende og enkle for seeren og ta til seg. Disse videoene kan være et intervju med kunden som forklarer problemet de hadde og hvordan produktet har hjulpet. Det magiske øyeblikket når kunden har bestemt seg, og gjøres om til en kunde, da har de funnet noen de kan stole på. I følge Forbes, stoler mennesker mer på hverandre, enn reklamer designet for å promotere. Kundehistorier blir relaterbare og gjør at seeren lett kan kjenne igjen historier lik sin egen.

How-to-videoer

Videoer som forklarer produktet ditt er til stor hjelp! Både for eksisterende kunder som har spørsmål, men også potensielle nye kunder som undersøker før et kjøp. Over 50 % av forbrukere ser video før de bestemmer seg for et kjøp.

Ansatt-intervjuer

En allsidig videoidé er å få de ansatte til å fortelle om bedriften/hverdagen! Slike intervju kan brukes som behind the scenes, og er med på å sette ansikt og personlighet på bedriften. Når seeren blir tatt med på innsiden, skaper det troverdighet for merkevaren. Slike videoer gir deg også en fordel når du skal rekruttere, og spesielt når de er fra øynene til en ansatt.

Bedriftsprofil

Fortell om bedriftens historie, ha office-tour, og introduser teamet ditt, vis frem bedriftens visjoner og hva som er viktig for dere, og deres samfunnsansvar. Dette gjør det enklere for potensielle kunder å velge dere, da de allerede kjenner deg og bedriften.

Eventvideo

Har bedriften din seminar, kurs, messe, lansering eller en workshop? Utnytt at det er masse av innhold å hente her til fremtiden! Noen videoideer kan være alt fra enkle stories til SoMe til en ordentlig aftermovie.

Bransjenyheter

Vis at du kjenner bransjen med å oppdatere publikum om trender og siste nytt. Dette gjør at kundene vet at du har peiling, at du følger med på hva som rører seg i bransjen, og har god forutsetting til å hjelpe de best. Det gjør at folk har lettere for å komme til deg. Å gjennomføre slike videoideer viser folk at du gir det lille ekstra! I tillegg er slikt nyttig innhold veldig delbart.

Produksjonsprosessen

Vær transparent og vis kundene hvordan du jobber. Enten hvordan produktene blir laget, eller hvordan du utfører tjenesten din. Dette gir kundene en bedre forståelse av hva de kjøper, og viser at bedriften er til å stole på.

Mann står på scene og holder foredrag, med ryggen mot kamera mot publikum som følger med, på Vippa, fargerik location. Brukt i forbindelse med blogginnlegg hos Roza Pixel. Fra Grønn konkurransekraft, eventvideo.

Er noen av disse ideene noe for deg?

Del denne artikkelen

Hjelp oss å få ut våre bloggartikler og vårt budskap på sosiale medier!