Rozabloggen Nov 21, 2023 2 minutter

Hvorfor er portrettbilder av ansatte viktig?

Folk som skal kjøpe noe, undersøker ofte seriøsiteten til bedriften – er dette en bedrift de ønsker å gi tillit til? Førsteinntrykket teller, og portrettbilder er en av mange ting du kan gjøre for å bygge tillit, i følge Capitol PhotoInteractive. Det setter ansikt på folka bak bedriften. Smilende mennesker som ser kompetente og vennlige ut, gjør det lettere å velge deg. Portretter viser også at dere har gitt ekstra innsats for å få fram profesjonaliteten deres, og er en viktig del av hvordan selskapet blir oppfattet.

Har bildene samme stil?

En enhetlig stil i bildene er viktig for branding, og viser at bildene er gjennomtenkt. Det betyr samme bakgrunn og belysning, og lik positur. Du kan gjøre noe annerledes og kreativt, men det er uansett viktig at det er en sammenheng. Dette sier at dere er et helhetlig team, noe som er tillitsvekkende. En motsetning til dette skjer når alle på teamet har forskjellige bilder og det blir en god blanding av mobilbilder fra ferier og gamle portretter.

Bildene kan bli utdaterte

Plutselig er halve teamet byttet ut, og kanskje noens utseende har endret seg en del siden bildene ble tatt. For å holde seg oppdatert anbefales det å ta nye bilder minst annethvert år.

Profesjonelt portrettbilde av en smilende kvinne med mørk bakgrunn. Brukt i forbindelse med bloggpost hos Roza Pixel. Tatt for Mediabooster.
Profesjonelt portrettbilde av en smilende mann med mørk bakgrunn. Brukt i forbindelse med bloggpost hos Roza Pixel. Tatt for Mediabooster.

Ta gode portrettbilder

Velg en passende bakgrunn

Bakgrunnen bør være ren og ikke ta oppmerksomheten fra ansiktet til den avbildede. Du kan velge en ensfarget bakgrunn eller noe som er relevant for din bransje. Et tips er å ikke stå helt inntil en vegg. Gå heller noen meter fra veggen eller se etter et sted med dybde.

Riktig belysning

God og flatterende belysning gir et profesjonelt inntrykk. Unngå spotter og lys rett ned mot ansiktet. Det kan gjerne være lys som skaper en svak, diskré skyggeside. Dette gir dybde i ansiktet, i stedet for et flatt bilde med sterkt lys direkte mot ansiktet.

Kleskode

Kleskoden bør reflektere bedriften og bransjen. Det kan være formelt, business casual eller noe mer avslappende, avhengig av hva som passer ditt selskap og hvordan dere vil uttrykke dere. Det kan også være en fordel å skille seg ut på en bra måte, hovedpoenget er å skape tillit, og å passe deres branding.

Profesjonelle fotografer

Å investere i en profesjonell fotograf betaler seg i det lange løp. Vi bruker proft utstyr, både kamera og lys, i tillegg er vi trent i å finne gode steder å ta bildene. Vi kommer gjerne på et hyggelig besøk til deg for å ta bilder!

Hva koster det?

Vil du oppdatere portrettbildene til teamet? Her er prisene våre:
Alle prosjekter er forskjellige, derfor ønsker vi å gi et tilpasset tilbud til hvert prosjekt. Vi tar utgangspunkt i:

Timepris: 1390 kr (minimum 2 timer).
Pris pr bilde: 990 kr

Bildene blir levert i farger og svarthvitt inkludert i prisen.
Reise og utstyr kommer i tillegg.

Ønsker du å få tips om videoproduksjon også? Les her før du lager videoer selv.

Profesjonelt portrettbilde av en smilende mann i sykepleieruniform i Frognerparken. Brukt i forbindelse med bloggpost hos Roza Pixel. Tatt for C-Medical.
Profesjonelt portrettbilde av en smilende mann på et kontor. Brukt i forbindelse med bloggpost hos Roza Pixel. Tatt for Nordisk Fjellsikring.

Del denne artikkelen

Hjelp oss å få ut våre bloggartikler og vårt budskap på sosiale medier!