Rozabloggen okt 10, 2023 3 minutter

Videostrategi: 6 taktikker for å kapre oppmerksomheten til ditt publikum

Uansett om du er en liten bedrift eller en etablert merkevare, bør du bruke video i markedsføringen din. Med video når du ut til ditt publikum på en måte som får frem personlighet og informasjon på en underholdende måte. Folk flest vil heller se video enn å lese tekst og se bilder, og i markedsføring gjør video det bedre. Men for å lykkes er det lurt å sette seg inn i hvilke strategier og taktikker som funker.

1. Start med et bang!

Når vi scroller på sosiale medier bruker vi overraskende kort tid på å bestemme oss for om vi skal se eller scrolle forbi. Derfor bør du begynne med et frampek for å fange oppmerksomheten til seeren. Start med en interessant påstand, noe som trigger nysgjerrigheten eller en visuell overraskelse. Målet er å fange seerens oppmerksomhet innen de første få sekundene. En rask introduksjon som viser hva videoen handler om, vil bidra til å holde seeren interessert.

2. Hold det kort og konsist

Oppmerksomheten er en knapp ressurs, og korte videoer er ofte mer effektive. Prøv å begrense lengden på videoen til det mest essensielle, spesielt hvis det skal annonseres. Da har vi kortere tålmodighet enn hvis vi ser en video på for eksempel en nettside. For annonser er 10 – 30 sekunder ideelt. Er videoen lenger enn kan du nesten regne med at folk har falt av. Har du masse å fortelle, anbefales det å dele det opp i flere deler. På nettsider kan du publisere noe lengere videoer. Vi anbefaler max 90 sekunder.

3. Gi dem det de vil ha

Lag innhold som betyr noe for målgruppen din. Det er gøy å prate om seg selv, men tenk på hva publikum er interessert i og hvordan ditt produkt kan hjelpe dem. Gi dem verdifullt innhold som løser et problem eller gir nyttig informasjon. Del av din kunnskap. Dette bygger tillit og lojalitet blant kundene dine. Når de da møter på et problem de ikke kan fikse selv, vet de hvem de skal kontakte. I tillegg spres det nå en kultur blant den yngre generasjonen der folk er lei å bli solgt til, som gjør at innhold som er for selgende blir mindre satt pris på.

4. Vær en CTA-helt

En viktig del av videomarkedsføring er å få seerne til å ta en handling. Finn ut hva innholdet skal gjøre. Skal seeren handle (CTA), føle (CTF) eller tenke (CTT)? Finn også ut hva en konvertering er for deg. Det kan være å klikke på en lenke, abonnere på nyhetsbrev eller kjøpe produktet ditt. Avslutt videoen med en tydelig oppfordring til handling og gi seerne en god grunn til å følge den.

5. Optimaliser for mobil

Mobiltelefoner er nå den primære enheten folk bruker for å se videoer. Sørg for at videoene dine er mobil-vennlige, med riktig format og tekst som er enkel å lese på små skjermer. Ha alltid undertekst! 80 % av videoer på Facebook blir sett uten lyd. I det siste har det blitt vanligere å ha en mer leken undertekst, inspirert av TikTok. Dette betyr høyere tempo, færre ord om gangen, gjerne bevegelse og emojis.

6. Test, test, test!

Markedsføring er en kontinuerlig prosess. Test ulike tilnærminger, målgrupper og innhold for å se hva som fungerer best for din bedrift. Hva får ditt publikum til å si “wow, det var kult”? Analyser resultatene og tilpass strategien din basert på innsiktene du får.

Videostrategi

Videomarkedsføring kan være en kraftig måte å nå ut til ditt publikum på, men det krever en nøye planlagt strategi. Bruk disse taktikkene og kontinuerlig forbedre din tilnærming, for å oppnå suksess med videomarkedsføring og styrke din tilstedeværelse online.

Har du behov for en ekspert på videoproduksjon? La oss ta en prat om hvordan vi kan hjelpe deg med å oppnå dine mål – vi elsker å dele vår kunnskap, og å la dine ideer bli levende på skjermen!

Her kan du også lese om hvordan tenke strategisk ved å kombinere event og video.

Del denne artikkelen

Hjelp oss å få ut våre bloggartikler og vårt budskap på sosiale medier!