Rozabloggen Oct 19, 2023 2 minutter

Lanserer priskalkulator: Hva koster videoproduksjon?

Hva koster det? Det er spørsmålet vi oftest får når bedrifter vurderer å investere i videoproduksjon. Det er fristende å si at “det spørs”, men her skal vi prøve å konkretisere det. Det er mange faktorer som påvirker pris og budsjett. En video kan jo bli laget på så mange måter og til mange ulike formål. Det kan koste alt fra noen titalls tusen til flere hundre tusen, og til og med millioner. Det er ambisjonene som avgjør.

Vi har utviklet en priskalkulator for å få en pekepinn på hvor mye ditt prosjekt ligger på, men først, la oss ta en titt på hva som faktisk påvirker prisen på videoproduksjon.

1. Timene som brukes.

En av de mest åpenbare kostnadsdriverne for videoproduksjon er antall arbeidstimer som går med i produksjonen. Jo mer tid som kreves for å ferdigstille prosjektet, jo høyere blir kostnaden. Dette inkluderer timer som går med til forberedelse, opptak, redigering og evt. casting.

2. Kompleksiteten av prosjektet.

Hvor avansert er videoen din? Omfatter prosjektet noe som krever planlegging før opptak, eller er det nesten bare å møte opp og filme? Er det spesialeffekter, avansert redigering, grafikk eller andre tekniske elementer, og skal vi leie inn skuespillere, statister og locations, eller løser vi det på en annen måte? Jo mer avansert prosjektet er, jo mer tid og ressurser kreves det, og det vil påvirke prisen.

3. Tillegg i redigeringen.

Musikk, grafikk, teksting, voice over og andre tilleggstjenester kan påvirke kostnadene. Skal videoen legges ut på forskjellige kanaler, så bør filmen redigeres i flere formater og kanskje i lang- og kortversjoner. Disse tilleggene kan gjøre videoen din enda mer imponerende, men de vil også ha en innvirkning på budsjettet.

4. Planlegging og kreativitet.

Noen ganger krever videoproduksjon ekstra planleggingstimer for å forberede kamerateknikk, overganger eller andre kreative filmatiske virkemidler. Kankje må vi også bruke noe spesialutstyr?

5. Ressurser, utstyr og logistikk.

Når punkt 1-4 er kartlagt, har vi en god oversikt og kan fastsette hvor mange ressurser fra vårt team oppdraget vil kreve, hvilket utstyr som skal brukes og eventuelt leies inn, samt planlegge transport og logistikk.

Priskalkulator

Nå kan du få et prisestimat via vår priskalkulator. Denne kalkulatoren er utviklet for å gi deg en enkel måte å estimere kostnaden for ditt prosjekt, basert på noen spørsmål om produksjonen. Slik får du en idé om hva ditt videoprosjekt vil koste. Vi forstår at videoproduksjon kan være en investering, men det kan være et av de mest verdifulle verktøyene for å formidle budskapet ditt og engasjere målgruppen din på en unik måte.

Prøv ut priskalkulatoren her!

Skal vi ta en prat?

Uansett hva ditt budsjett er, er vi her for å realisere din visjon og lage en minneverdig video som vil gjøre inntrykk på dine seere. Har du spørsmål eller trenger veiledning angående ditt videoprosjekt? Jonas, vår kreatør og videoprodusent elsker å prate om videoproduksjon. Du kan nå ham via e-post på jonas@roza.no. Liker du heller også heller å prate, da kan du nå han på 412 38 859. Han er alltid tilgjengelig for en uformell prat, helst over en kaffe!

Del denne artikkelen

Hjelp oss å få ut våre bloggartikler og vårt budskap på sosiale medier!